0
Odzież do biegania na wiosnę. Podpowiadamy, jaką wybrać
Materiał opublikował autor: Tomasz Braczyk dnia 1 kwietnia, 2015
Dzień jest coraz dłuższy, temperatury coraz wyższe a za oknem widać zieleniącą się trawę. To znak, że nadeszła już oczekiwana przez zwolenników biegania – wiosna. To także pora na odwieszenie do szafy ciepłych kurtek i wyposażenie garderoby...
Czytaj dalej »
Zdrowy tryb życia – nowe hobby Polaków
Materiał opublikował autor: Tomasz Braczyk dnia 13 marca, 2015
Zmieniająca się świadomość Polaków w kwestii zdrowego trybu życia i korzyści jakie płyną z nowych nawyków – zarówno żywieniowych jak i sportowych, sprawiają, że kondycja współczesnych 30 – 40 latków jest o niebo lepsza niż ich rodziców,...
Czytaj dalej »
Czy makrela jest zdrowa? Odpowiedź jest oczywista
Materiał opublikował autor: Tomasz Braczyk dnia 20 lutego, 2015
Makrela należy do kategorii najpopularniejszych ryb, po jakie sięgają polscy konsumenci. Ceniona za delikatne mięso, często ląduje na kanapkach, w sałatkach lub jako danie główne z dodatkiem warzyw, ale poza walorami smakowymi, ten szczególny...
Czytaj dalej »
Problem z nietolerancją pokarmową, czy alergią? Różnice są zasadnicze
Materiał opublikował autor: Tomasz Braczyk dnia 9 lutego, 2015
Ukryta nietolerancja pokarmowa jest coraz częściej rozumiana jako alergia lub tzw. nadwrażliwość na pokarm, a to nieco inna jednostka chorobowa. Sprawdziliśmy, jak eksperci oceniają każdą z tych dolegliwości i jakie są między nimi różnice.
Czytaj dalej »
Sok, napój, i nektar. Czy znasz różnice?
Materiał opublikował autor: Tomasz Braczyk dnia 15 stycznia, 2015
Kolorowe fotografie na opakowaniach kartonów popularnych producentów mogłyby sugerować, że w środku znajdziemy naprawdę zdrowe i pełne witamin produkcji, ale jest inaczej. Znasz różnice między sokiem, nektarem i napojem? My tak.
Czytaj dalej »
Dlaczego warto jeść ryby? Poznaj 5 naszych powodów
Materiał opublikował autor: Tomasz Braczyk dnia 22 grudnia, 2014
Niegdyś ryby były uznawane za podstawowe źródło witamin, białka, ponieważ na miejskich targach kosztowało znacznie mniej niż tradycyjne mięsa wołowe lub wieprzowe. Chętnie jadane w okresach postu, dzisiaj wracają do łask w pod postaciami...