granat owoc

0

Cukrzyca a dieta. Czego nie wolno jeść?

Materiał opublikował autor: dnia 8 lipca, 2020
Osoby chorujące na cukrzycę muszą przestrzegać szczegółowych zasad diety, żeby zapewnić sobie stabilny stan zdrowia. Podstawą jest maksymalne ograniczenie cukrów i węglowodanów, które zwiększają stężenie glukozy we krwi. Dieta często...

Czytaj dalej »

2

Co zawiera witaminę C?

Materiał opublikował autor: dnia 8 sierpnia, 2019
Witamina C wspomaga układ odpornościowy w walce z chorobami. Warto wspomnieć, że jest skutecznym antyoksydantem. Ludzki organizm nie wytwarza tej witaminy, a jedynie wchłania ją z pożywienia, dlatego warto zastanowić się – co zawiera najwięcej...

Czytaj dalej »

1

Czy twarda woda jest szkodliwa dla zdrowia?

Materiał opublikował autor: dnia 29 lipca, 2019
Hasło „twarda woda” przywołuje na myśl gromadzący się osad mineralny wewnątrz czajnika lub twardy, ciężki do usunięcia osad na kranach. Wygląda to mało estetycznie, ale jaki ma wpływ na nasze zdrowie? Twarda woda – wpływ na zdrowie...

Czytaj dalej »

1

5 wczesnych objawów cukrzycy. Na co zwrócić uwagę?

Materiał opublikował autor: dnia 11 marca, 2019
5 wczesnych objawów cukrzycy. Na co zwrócić uwagę?

Czytaj dalej »

0
cytryna
Świeże soki warzywne i owocowe to źródło witamin, minerałów i prozdrowotnych enzymów. Dlatego warto po nie sięgać, jeśli jednak udamy się do sklepu szybko przekonamy się, że tak zwane jednodniowe, świeże, niepasteryzowane soki są niestety...

Czytaj dalej »

0
papryka

Jakiej diety powinny przestrzegać osoby chorujące na białaczkę?

Materiał opublikował autor: dnia 11 września, 2018
Dieta przy nowotworze złośliwym powinna być lekkostrawna, bogata w antyoksydanty, pełnowartościowe białko, a także witaminy i minerały. Co zatem należy jeść by nie dopuścić do niedożywienia w czasie choroby, redukować efekty uboczne chemioterapii...

Czytaj dalej »

1 2 3 4 5 7