granat owoc

0

Skłonność do złego przyswajania cholesterolu jest dziedziczna

Materiał opublikował autor: dnia 10 stycznia, 2023
Nie oznacza to jednak, że każda osoba, która posiada wrodzoną skłonność do odkładania się w tkankach złego cholesterolu musi koniecznie zapaść na choroby układu krążenia. Podobnie jest w przypadku osób, które nie mają takich skłonności....

Czytaj dalej »

1

Co jest refundowane przez NFZ dla cukrzyków?

Materiał opublikował autor: dnia 20 kwietnia, 2022
Cukrzyca bez wątpienia jest jedną z bardziej podstępnych chorób. Atakuje ona organizm bardzo powoli, a w dodatku jest to choroba przewlekła, a co za tym idzie pacjenci muszą się z tą chorobą borykać już do końca życia. Okazuje się również,...

Czytaj dalej »

0
Nie wszystkie zioła są korzystne dla naszego organizmu. Niektóre stosowane w nadmiarze mogą bardziej szkodzić niż pomagać. Warto więc wybrać tylko te, które przyczynią się do poprawy samopoczucia oraz lepszej kondycji naszego organizmu. Lawenda...

Czytaj dalej »

0
rodzaje kawy

Rodzaje kawy na początek. Co wybrać i czym się kierować?

Materiał opublikował autor: dnia 14 października, 2021
Szukasz odpowiedniego gatunku kawy, który podpasuje Twoim kubkom smakowym? A może rozglądasz się ciągle za nowymi doznaniami i nie wiesz, na co się zdecydować? Przedstawimy Ci odmiany, które cieszą się największą popularnością i ilością...

Czytaj dalej »

0
kofeina działanie

Ile działa kawa? Jak długo możemy się cieszyć efektem pobudzenia?

Materiał opublikował autor: dnia 7 października, 2021
Łapie Cię senność w pracy i sięgasz w końcu po pierwszy kubek kawy. Lubisz to uczucie przejrzystości myśli i gotowości do działania? My też! Mała czarna potrafi nas wyprowadzić z wielu kryzysów. Nic dziwnego, że chcemy, aby jej działanie...

Czytaj dalej »

0
ile magnezu dziennie

Ile magnezu dziennie?

Materiał opublikował autor: dnia 13 września, 2021
Magnez to pierwiastek, który jest niezwykle ważny w prawidłowym funkcjonowaniu ludzkiego organizmu, jednak wiele osób nieustannie zmaga się z jego niedoborem. Jest tak dlatego, że jest to pierwiastek, który nie wchłania się łatwo, za to łatwo...

Czytaj dalej »

1 2 3 4 8